glutenfria goda fluffiga pannkakor

glutenfria goda fluffiga pannkakor

Absolut! Här kommer ett enkelt recept på glutenfria, goda och fluffiga pannkakor – perfekt till frukost, brunch eller som mellanmål. De är dessutom naturligt sockerfria och går att göra laktosfria eller helt mjölkfria.


🥞 Glutenfria & fluffiga pannkakor (ca 8 st)

🛒 Ingredienser:

  • 2 dl glutenfri havremjölk (eller vanlig mjölk/mandelmjölk)

  • 2 st ägg

  • 1 dl glutenfritt mjöl (t.ex. havremjöl, bovetemjöl eller en mjölmix)

  • 1 tsk bakpulver

  • 1 msk kokosolja eller smör (smält)

  • 1 krm vaniljpulver eller lite kanel (valfritt)

  • En nypa salt

🫐 Valfritt: blanda i blåbär, mosad banan eller rivet äpple för extra smak


👩‍🍳 Så gör du:

  1. Vispa ihop ägg och mjölk i en skål.

  2. Tillsätt mjölet, bakpulver, salt och ev. vanilj/kanel.

  3. Vispa till en slät smet, låt gärna stå i 5–10 minuter så den tjocknar lite.

  4. Hetta upp en stekpanna med lite kokosolja eller smör.

  5. Stek små pannkakor (ca 10 cm i diameter) på medelvärme, ca 1–2 minuter per sida tills de får fin färg och bubblor på ovansidan.

  6. Servera direkt!


🍓 Serveringsförslag:

  • Färska bär + kvarg eller växtbaserad yoghurt

  • Skivad banan + jordnötssmör

  • Lönnsirap + nötter

  • Kokosgrädde + riven mörk choklad


💡 Tips:

  • För extra fluffighet, separera äggen och vispa äggvitorna till skum innan du vänder ner dem i smeten.

  • Vill du ha dem veganska? Byt ut ägg mot 1 msk chiafrön + 3 msk vatten per ägg (låt svälla 10 min).


Vill du ha en version med banan, proteinpulver eller helt utan mjölkprodukter? Jag anpassar gärna!

Ett svar på ”glutenfria goda fluffiga pannkakor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *